Zakład Opiekuńczo-Leczniczy Łódź

Strona główna // Opinie

Państwa opinie

"Chciałabym bardzo podziękować Pani Sywii, kierowniczce Ośrodka "Sosnowa Aleja" i Paniom pielęgniarkom, opiekunkom, pielęgniarkom i Panu Marcinowi za opiekę nad moją mamą,Bożeną, która przebywała w tym ośrodku od kwietnia 2017 r, do kwietnia 2019r. Za wspaniałą opiekę, empatię i wrażliwość, dzięki którym ostatnie lata życia mojej mamy były pogodne i miłe. Dziękuję też Paniom rehabilitantkom, dzięki ich pracy i wysiłkowi moja mama znów zaczęła chodzić i mówić po przebytym udarze. Personel dwoi się i troi, aby zapewnić opiekę pacjentom i nigdy nie spotkałam się z niemiłym podejściem, zarówno do pensjonariuszy, jak i osób odwiedzających. Oglądałam kilka ośrodków, jednak ten jest wyjątkowy. Czysty, przestronny, jasny, dobrze i ładnie urządzony, z nowoczesnym sprzętem rehabilitacyjnym i fajnymi, kolorowymi meblami. Zawsze udekorowany przepięknie na święta. Mimo faktu, że starość i choroba to nie są fajni towarzysze, to w takim miejscu na pewno łatwiej się coś takiego przeżywa. Moja mama, jak każdy, miała dni lepsze i gorsze, jednak podczas tych lepszych mogła cieszyć się wraz ze mną z pięknej pogody, śpiewu ptaków, zieleni drzew, gdy wiosną, latem czy jesienią siedziałyśmy na ławce w ogrodzie przed budynkiem. Cieszę się, że wybrałam ten ośrodek i szczerze go polecam."
M. Jagieło, 28 kwietnia 2019

" Refleksje przychodzą wtedy,gdy kończy się jakiś etap,w tym Życie,związane z nim znajomości,miejsca,sytuacje... Z głębokim żalem stwierdzam,że "coś",co miałam uczynić już dawno,spełniam dopiero teraz,kiedy odeszła od nas na zawsze moja Mama-Zofia Staszewska. Przez te ponad 4 lata(07.01.2015 - 24.02.2019r.) Jej pobytu w Tym Ośrodku,narodziły się sympatie,zarówno z pensjonariuszami,jak i personelem.Profesjonalizm,troska,serdeczność,otwartość na potrzeby pensjonariuszy,uśmiech i pogoda ducha przy wykonywaniu nawet bardzo niewdzięcznych prac przy obsłudze pacjenta,wyrozumiałość dla "fanaberii" i zrozumienie stanu psychicznego owych osób są godne podziwu!Opieka nad ludźmi w takim stanie,to szalenie trudna i źle wpływająca na psychikę praca.Tym bardziej CHYLĘ czoła przed WSZYSTKIMI w Tym Ośrodku,którzy pełnili ją przy mojej Mamie,a w szczególności opiekunkom i pielęgniarkom;Joannie Wojtas,Bożenie Graczyk,Elżbiecie Gwizdce,Annie Owczarek,Emilii Pająk,Paulinie Sabeli,Renacie Dece, rehabilitantce Małgorzacie Frątczak-Kowalskiej,paniom pokojowym,zespołowi kuchni,panom z ochrony;Marcinowi Zającowi,Wiesławowi Zającowi,Ryszardowi Olejniczakowi,terapeutom,wolontariuszom z międzynarodowej grupy programu MAGIS, dr.Januszowi Mudynie,Siostrze Przełożonej Bożenie Wędzik,kierowniczce Ośrodka Sylwii Marciniak a Dyrekcji za trafny dobór prawdziwych fachowców!!! Z całego serca dziękuję życząc Wam Wszystkim zdrowia i sukcesów! Z wyrazami uznania i szacunku Aleksandra Staszewska 17.04.2019r. "
Aleksandra Staszewska, 17 kwietnia 2019

"Mój 87 letni Tato Ś.P. Witold Gernand przebywał w Ośrodku „Sosnowa Aleja” od kwietnia 2018 do marca 2019 roku. Po śmierci Mamy sama opiekowałam się Tatą, który potrzebował całodobowej opieki, jakiej nie byłam Mu w stanie zapewnić. Tato chorował od kilkunastu lat. Cierpiał na niewydolność układu oddechowego i krążeniowego oraz przykre dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Nie wstawał już z łóżka i często musiał przebywać w szpitalach. Wszystko to pogłębiła depresję. W ciągu całego pobytu w ośrodku Tato mój był otoczony wszechstronną, całodobową opieką i stan Jego zdrowia znacznie się poprawił. W bezpiecznej atmosferze, jaka tam panowała mój Tato czuł się lepiej psychicznie. Zbilansowana przez dietetyka dieta, smaczne potrawy, przygotowywane w kuchni na terenie Ośrodka zmniejszyły dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Opieka lekarska, zbiegi tlenoterapii, regularne inhalacje spowodowały, że pobyty w szpitalach nie były już tak często konieczne. Cieszę się, że ostatnie miesiące swojego życia Tato był rezydentem tego Ośrodka. Odzyskał równowagę psychiczną i mógł jeszcze przez dłuższy czas cieszyć się dobrym samopoczuciem. W mojej opinii Ośrodek „Sosnowa Aleja” jest bardzo dobrym ośrodkiem opiekuńczym. Jest nowoczesny, jasny i przestronny. Położony w ładnym parku, gdzie można przebywać w pogodne dni. Pokoje i sale są jasne, czyste i świeże. Wszędzie jest dużo miejsca co daje wrażenie przestrzeni i lekkości. W Ośrodku panuje dobra atmosfera. Panie Opiekunki są nastawione przyjaźnie i serdecznie; nie brakuje im empatii, cierpliwości i wyrozumiałości. Jedzenie jest świeże, urozmaicone, przygotowywane każdego dnia. Osobom poszukującym dobrego Domu Opieki dla swoich bliskich szczerze polecam Ośrodek Rehabilitacyjno-Opiekuńczy „Sosnowa Aleja”. Serdecznie dziękuję całemu personelowi opiekuńczemu: wszystkim Paniom Opiekunkom, Lekarzom i Paniom Pielęgniarkom za opiekę nad moim Tatą. Składam serdeczne podziękowania Pani Kierowniczce Ośrodka Sylwii Marciniak oraz siostrze oddziałowej za serdeczność, empatię, zrozumienie i okazaną pomoc. Z wyrazami szacunku i uznania Dorota Gernand-Kliefoth "
Dorota Gernand-Kliefoth, 14 kwietnia 2019

"Mój tata Pan Edward Stańczyk przebywał w Ośrodku „Sosnowa Aleja" od 1 marca do 1 sierpnia br. Decyzję o zamieszkaniu w Ośrodku podjął, będąc w dobrej formie fizycznej i psychicznej mimo trapiących Go chorób i dolegliwości. Nie przewidywał, że rozwój choroby w krótkim czasie pozbawi Go całkowicie sił i samodzielności. W Ośrodku poprawił się komfort jego życia dzięki bezpośredniej opiece medycznej i pielęgnacyjnej oraz udzielanej pomocy bytowej. W miarę postępów choroby Tata otrzymywał pomoc i opiekę odpowiednio o większym zakresie i intensywności, udzielaną przez pracowników z serdecznością i wysoką kompetencją. Jestem wdzięczna, że Tata został rezydentem Ośrodka „Sosnowa Aleja". Uważam, że stosowane standardy opieki lekarskiej, pielęgnacyjnej i pielęgniarskiej, czystości, wyżywienia i komunikacji z pacjentami oraz rodźiną są bardzo wysokie. Pragnę podziękować wszystkim pracownikom zarówno lekarzom, pielęgniarkom, opiekunkom jak i pracownikom pomocniczym utrzymującym czystość i porządek oraz przygotowującym posiłki za całą obsługę świadczoną dla mojego Taty. W szczególności za wysoką empatię oraz uwagę i troskę poświęcaną Tacie przez osoby opiekujące się nim bezpośrednio. Wierzę, że efektem Państwa pracy było zmniejszenie dolegliwości bólowych Taty a także wydłużenie chwil ukojenia cierpień. Wyrażam uznanie i podziękowanie dla Dyrekcji i Zarządu Ośrodka za zorganizowanie i prowadzenie placówki opiekuńczej na wysokim poziomie, zapewniającym godność i poszanowanie ludziom, którym choroba uniemożliwia samodzielne funkcjonowanie. Z wyrazami szacunku Anna Stańczyk."
Anna Stańczyk, 8 sierpnia 2018

"Serdecznie chce podziekowac pani Elzbiecie Gwizdka za wielkie serce dla swoich podopiecznych i profesjonalizm. Wyrazy wdziecznosci, Maria i Marek Szymanscy oraz Elena i Hamza Saleem"
MPS, 5 lutego 2018

"Chcialabym podziekowac personelowi pracujacemy - szczegolnie Panu Marcinowi Zajacowi, Wieslawowi Zajacowi, Janowi Wieczorkowi oraz Ryszardowi Olejniczakowi - za udzielanie dokladnych informacji oraz udzielanie pomocy, na przyklad zainstalowanie telewizora czy pomoc w podniesieniu chorego. Serdecznie pozdrawiam."
Maria Ptaszynska-Szymanska, 6 maja 2017

"10/10 Polecam serdecznie"
TIEMPOWER, 1 grudnia 2016

"Całkowicie zgadzam się z opiniami. Ośrodek pachnie czystością, posiłki bardzo smaczne. Personel bardzo miły i pomocny, szczególne uznanie dla Pani Eli , która niczym "słoneczko" ogrzewa swoim ciepłem podopiecznych. Moja mama 92 lat jest tutaj bezpieczna . Bożena P. "
Bożena Pakuła, 4 października 2016

"Jestem zachwycony opieką nad moją 80 letnią mamą. Wszystko jest jak należy, bardzo dobra opieka, smaczna kuchnia, dobrze dobrane leki, odpowiednia rehabilitacja. Ludzi traktuje się tu indywidualnie, zwraca się uwagę na każdą potrzebę, wspiera się dobrym słowem i czynem. Moja mam czuje się świetnie i powiedziała, że dawno nie czuła się tak dobrze jak tutaj. Obsługa bardzo miła, ośrodek bardzo czysty. Ciągle tu się sprząta, dba się o czystą pościel i kąpiele rehabilitantów. Duzo zieleni i świeżych kwiatów w wazonach. Najważniejsze jest dla mnie to, że nie musze sie martwić, bo wiem, że mama jest pod bardzo dobrą i profesjonalną opieką. Z wyrazami szczerego podziękowania Janusz Piątkowski,"
Janusz Piątkowski, 16 sierpnia 2016

"Jeden z najlepszych,jeśli nie najlepszy ośrodek w centralnej Polsce. Profesjonalna opieka, świetne wyniki rehabilitacji, czyściutko, doskonała kuchnia.... Jest tu pod opieką moja mama 91lat. Wygląda kwitnąco. Nie wyobrażam sobie lepszego miejsca i opieki. Jestem spokojna,że tu jest bezpieczna i zadowolona. Polecam !!"
Małgorzata F., 7 kwietnia 2016

"W ośrodku ,,Sosnowa Aleja" mój mąż przebywa od kwietnia 2015r. Jest po kilku operacjach guza mózgu. Po ostatniej operacji nie chodził i nie jadł samodzielnie. W grudniu 2015r. niespodziewanie dla nas po prostu sam wstał z łóżka i wyszedł na korytarz. Stopniowo zaczęła wracać pamięć i sprawność w rękach. Cieszę się razem z mężem z każdej czynności, którą sam wykonuje. Dziękuję za opiekę i powrót do samodzielności mojego męża wszystkim pracownikom Ośrodka. Dziękuję rehabilitantom, szczególnie Pani Anecie, która jest z nami od początku i dzięki której mój mąż zaczął chodzić, pielęgniarkom i opiekunom medycznym, w szczególności Pani Eli, zawsze chętnej do pomocy, dziękuję paniom, które sprzątają za to, że w Ośrodku jest zawsze czysto, portierom, szczególnie Panu Janowi między innymi za naprawę wózka inwalidzkiego, dziękuję kucharkom za dobre posiłki, dziękuję również Pani Sylwii - Kierowniczce Ośrodka za atmosferę, która panuje w Ośrodku. To dzięki Wam Wszystkim, w tej trudnej dla nas sytuacji potrafimy się śmiać i wciąż mamy nadzieję. Gratuluję Właścicielowi Ośrodka wspaniałego personelu."
Monika Tomczak, 9 stycznia 2016

"W ośrodku Sosnowa Aleja moja mama Irena Sawa-Piątkowska przebywała 4 miesiące. Podczas całego pobytu ciszyliśmy się z wspaniałej opieki, świetnego wyżywienia i warunków pokojowych. W Ośrodku panuje rodzinna atmosfera. Personel jest wyjątkowo opiekuńczy dla swoich podopiecznych. Szczególne słowa podziękowania kierujemy w stronę Pani Sylwii Marciniak - Kierowniczki ośrodka za jej wspaniały ciepły uśmiech i autentyczna troskę o swoich pensjonariuszy. "
Tomasz Piątkowski, 12 sierpnia 2015

Twoja opinia

Wyraź swoją opinię: